Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Howrse.hu of Citromail [edzésterv]

 Szia,

 
Ez az Edzésterv Citromail által átírt bejegyzés, amit Ő maga alakított át, egy olyan edzéstervre, amivel a lehető legjobb eredményt tudja elérni
 
Minden normális ló 350.00 Genetikai Potenciállal születik. Ezt az értéket úgy tudod növelni, haa lehető legjobb, legdrágább játszótársat adod neki. A játék során mindig visz egy kicsit fel, a genetikai potecliált. Ezt csak egy megadott korig lehetséges (jelen esetben 18 hónap).
 
0 Hónap: Mivel a kiscsikó 5% Ebergiával születik, ezért ajánlom, hogy amint megszületett, azonnal áponjuk le, és ha csak egy icsivel is, de vigyük feljebb az Eneriályát! 
 
2 Hónap: Ennél a kornál lovadnak az energiája, minimum 50%-on legyen! Nagyon ehhez a korhoz nincs hozzáfűzni valóm.
 
4 Hónap: Lovadnak ell kell érnie a 100% Energia, Egészség, Hangulat. Ehhez ajánlom hogy vegyél egy Fekete Orchideát. Ezután ismét ápold le.
 
6 Hónap: Rakd lovadat egy olyan lovardába amiben található, patkó, nyereg, kantár, répa. Most is ápold le! A lovarda nem tudja a lovadat gondozni, tehát továbbra is neked kell. Ügyelj arra, hogy az általad kiválasztott lovardának a bokszába van-e zuhanyzó, mert az plus energiát ad lovadnak.
 
8 Hónap: Ha a hőmérséklet 8 Celsius fölött van akkor a legelőre küldjétek aludni. Ha 8 Celsius felett a bokszába rakjátok aludni, akkor másnap lovad kevesenbb hangulattal ébred majd fel.
 
8 Celsius alatt a bokszba rakjátok pihenni, mert a legelőn túl hideg van. Persze, ha van takaród, akkor 8 Celsius alatt is lehet a legelőre rakni aludni. 
 
Kérlek titeket, ne csak azért rakjátok a bokszba lovaitokat, hogy plus energiálya, hangulata legyen. Csak célkitűzéseknél szabad a lovat 10 órára berakni!
 
Ha ezt az Edvéstervet pónival csinálod, akkor ajánlom, hogy ne adj neki annyi takarmánkeveréket, különben ha elhízik, akkor meg is halhat (kivéve ha nem halhatatlan), amit gondolom senki nem szeretne.
 
 10 Hónap: Lovaitok hamarosan eléri az egy éves kort. Lovadnak újra legyen 100% az Energia, Egészség, Hangulat. Lehetőleg legyen legalább 1 öregedési pontod!
 
 1 Év: Lovad elérte az egy éves kort. Ápold le, s legyen az energia, egészség, hangulat 50% felett. Ehhez a korhoz nincs több hozzáfűzni valóm.
 
1 Év 2 Hónap: Ápold le, ha nincs lovardában, akkor a 6 hónapos kor feltételeit nézd meg, és egy olyan lovardába tegyed! Rakd be lovadat aludni a bokszába vagy a legelőre (Hőmérséklettől függően).
 
1 Év 4 Hónap: Ápold le lovadat. Úgy mint minden nap, legalább 1 óra játék szükséges a Genetika növeléséhez. Lehetőleg minden nap gondozd!
 
 1 Év 6 Hónap: Ápold le lovadat! Erre a korra érje el ezeket az eredményeket: Energia: 100%, Hangulat 100%, Egészség: (Minimum) 60%. Rakd be lovadat bokszába, vagy a legelőre aludni! Ez a Hőmérséklettől függ. Remélhetőleg lovad elérte a +1.20 Genetikai Potenciált. mivel lovad elérte a 18 Hónapos kort, ezért már nemtudod növelni lovad GP szintjét.
 
Információ/kor: Ezután minden nap kell lovadat: Gondoznod, Altatnod, Játszanod vele. Ezután már nagyobb dolgok következnek.
 
Nagyobb korok: Ebben a részben csak azokat a korokat írom le amik jelentősebbek. Amit nem írok ebbe a részbe, annál is ugyan azt kell csinálni, mint amit az "Információ/kor" részben leírtam!
 
1 Év 8 Hónap: Lovagolj ki lovaddal. Ápold le lovadat, és játsz vele. Ebben a korban már jólenne ha szereznétek valahogyan egy Plutosz Pergament, hogy majd könnyebb legyen a Trenírozás. Ebben a korban legyen az egészsége minimum 50%!
 
2 Év: Remélhetőleg szereztél valahonnan egy Plutosz Pergament. Ápold le lovadat. Figyelem: Vegyél az Áruházban egy fehérrépát, különben nem tudsz majd jól Terenírozni. Abban a lovardába, amibe tartózkodik a lovad, vegyél egy lovaglóleckét!
 
2 Év 6 Hónap: Lovadnak ell kell érnie a minimum 70%-os energia szintet! Mert 25% energiát vesz igénybe ez a munka:
 
Kanca: Ell kell döntened, hogy milyen vajtát akarsz tenyészteni, és hogy tisztavérű, vagy nem tiszta vérű legyen! Ha eldöntötted, akkor fedeztesd lovadat!
 
Csődör: Ha nagyon kevés pénzed van, akkor tegyél fedeztetési ajánlatot. Ez a munka 25% energiát vegy igénybe, s ha nincs jól ápolva, azaz kevés az energia, egészség szint, akkor lovad akár meg is halhat.
 
3 Év: Lovad elérte azt a kort, aminél már jelentkezhet. Ha lovad tréningezésénél használtál Plutosz pergamenjét, akkor nem lesz semmi gond a versenyekkel. Ha nem használtál, akkor legyalább 5 éves koráig be kell fejeznie a tréninget! Figyelem: Erre a korra lovadnak 100%-nak kell lennie az energia, egészség, hangulat. Ápold le lovadat!
 
25 Év: Lovad elérte azt a kort, hogy már nem nagyon kell vele munkát végezni. De, nem öld meg direkt, hogy majt ingyen zsetonhoz juthass.
 
Kanca: Ebben a korba már nem szabad fedeztetni lovadat, különben bele is halhat a szülésbe! Ilyenkor ne nagyon menny vele versenyre, mert abba is belehalhat. Csak simán, normálisan ápont le. Vigyázz: Lovadnak az energiálya és az egészsége nem szabad, hogy 25% alá menjen, különben végelgyengülésben meghal.
 
Csődör: Ilyenkor a lovadat kasztrálni kell. Nem menj vele versenyre, és ügyelj arra hogy lovadnak az egészsége, és az energiája ne menjen 30% alá, különben meg is halhat.
 
30 Év: Lovad ebben a korban, ha elpusztul zsetont ad ajándékba. Figyelem: Ne azért vegyél/öregítsd lova(t)(dat) hogy meghaljon és zsetont szerezzen neked!!
 
Sok sikert kívánok!
Citromail
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.